Antie tabakswet 2013

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Antie tabakswet 2013
WAT?
Wat er bij mij niet inkan bij al die antie tabakswetten, is waarom ineens?
Ik rook al 37 jaar. Voor  ik begon met roken vond ik niets aan tabak. Al die dingen die ze nu over sigaretten zeggen vond men toen al van dit product. Mijn vader was een stevige roker zolang als ik hem kende. Hij is wel vrij jong maar niet aan rokersziekten, overleden. Mijn oma wreef over haar tanden met sigaar. Ze is 87 jaar geworden. Verder was zij zelden ziek. Toen ik begon te roken was er niet veel aan de hand. Het werd door de volwassenen niet aangemoedigd maar werd niet als een misdaad tegen de mensheid gezien. Aangezien ik nog op school zat, rookte ik op school. Dat mocht. Sterker nog als je een rokende docent was, rookte je in de klas. Nu is dezelfde school antie tabak dus mogen studenten (en docenten) er niet meer roken op het terrein en in het gebouw. Ik denk dat men bang is voor rookaanslag op de muren die moeilijk te verwijderen is en lelijk. Dat is namelijk een van de bezwaren die men heeft tegen tabaksrook. Verder stinkt het. Hoewel ik elke dag zeker 50 sigaretten opsteek heeft het me verder nooit gestoord dat ik en mijn omgeving naar tabaksrook ‘stonken’. Voorzover ik weet is er parfum en badzeep en waszeep genoeg om daar mee  te dealen. Trouwens pijptabak en sigarenrook krijgen vaak een aangename geur mee bij hun productie.
En nou die boy. De hoofdreden waarom de overheid vindt dat ik niet meer moet roken. Ik kan kanker krijgen en dat kost het land veel geld en mij wacht een ellendig ziekbed en een pijnlijke dood dus mag ik het niet meer doen. Liefst nergens meer maar omdat er nog geen rookpolitie is, kunnen ze niet zien als ik het in mijn kast thuis toch doe. Ik ben immers zwaar verslaafd wat trouwens ook niet mag. Blijkbaar is verslaving iets dat je als mens neerhaalt. Om met kanker te beginnen. Is niet nu noemen wij onze sigaret liefkozend ons kankerstokje. Want dat is het eerste dat je je realiseert. Je bent nu een goede kandidaat voor deze celziekte, die overigens veel meer oorzaken heeft dan het roken van tabaksproducten of eraan blootstaan. Dus  ik ben als roker niet alleen suicidaal maar ook een seriemoordenaar met als moordwapen mijn productie van tabaksrook en doodsoorzaak allerlei vieze ziekten met kanker als headman. Wat ik dus al die jaren heb begrepen is dat ik best kanker mocht krijgen van de overheid. Nu ineens mag ik niet meer. Terwijl ik al die tijd probleemloos aan tabak kon komen en mijn verslaving voeden, wacht de regering op een moment waarop tabak onmisbaar is geworden in zovelen hun leven om dan ineens  een stop aan het gebruik ervan in het openbaar te zetten. Ineens ben ik een kostbaar leven dat tegen zichzelf beschermd moet worden, geworden. En bovendien moeten zij anderen in mijn omgeving beschermen tegen mijn verspreiding van wel 400 schadelijke stoffen die zij onvrijwillig inademen, elke keer als ik er een in hun buurt opsteek. Ben ik de oorzaak van milieu vervuiling? Ben ik de hoofdoorzaak voor ziekten die je niet alleen dagelijks worden toegewenst als je rookt maar die jij met je tabaksrook ook nog verspreidt? Er wordt mij zoveel macht toegeschreven dat het de regering noopt zich tegen mij te keren en mij tot volksvijand te verklaren; let wel nadat ik het al die jaren vrij en blij mocht en me eigenmachtig mocht voelen.
Omdat meneer Chavez aan kanker dreigt te stervan moet ineens elk Zuid Amerikaans land tabaksrook vrij zijn. Dat van politiek, zodra je als gewoon mens greep op je eigen leven probeert te bereiken wordt dat afgestraft want je bent gedoemd leiders te hebben en naar hun inzichten  te leven. Zij alleen mogen beslissen als je leeft of sterft, werkt of derft maar vooral hoe je het beste kan worden onderdrukt want  je bent veel geld waard. Tabak is big business en overheden verdienen er veel geld aan. Nu de macht van de tabakshandelaar over de rokende mens te groot is geworden moet de politiek dat remmen. Je moet immers naar je leiders luisteren en niet naar je sigarettendealer.
Ik hoop dat ik een tijd mee zal maken waarin mensen normaal doen en zich niet meer laten bedreigen door leiders die hun standpunten aan ze opdringen en zichzelf ophemelen alsof zij het goed met je menen. Je sigarettengeld stinkt nu ze denken dat ze er zonder te kunnen. Tot ze het weer nodig zullen hebben en we ons weer vrij en blij in de tabaksrook mogen begeven zonder allerlei ongegronde, gepropageerde angsten. Laat je niet onderdrukken. Het is jou leven door jou God aan jou gegeven om naar jou eigen wil en inzichten te lijden. Ik ben te verzot op roken om het op te geven omdat een leider voor mij wil denken! Het is mijn leven.
Een ontevreden roker
m.n. Arlette Codfried
Bovendien ben ik als goed Christen bezig mijn plicht te doen en een deel van mijn vruchten op te dragen aan God in de vorm van rook. Wie is dus een grotere zondaar? U met uw anti rook gedrag of ik met mijn offervaardig gedrag?

Print Email